Loading...

Μήπως βρέθηκε το σώμα του Μ Αλεξάνδρου;

Το σώμα το Μ Αλεξάνδρου ήταν στην Αίγυπτο βαλσαμωμένο και τυλιγμένο σε λίνο ύφασμα και το προσκυνούσαν σαν θεό. Το σώμα εξαφανίστηκε όταν ο Θεοδόσιος αποφάσισε να το καταστρέψει. Προς τα τέλη του 4ου αιώνα στην Αλεξάνδρεια παρουσίασαν μερικά άτομα ένα μουμιοποιημένο αρχαίο σώμα. Για να παρουσιάσει κανείς μουμιοποιημένο σώμα εκείνη την εποχή σήμαινε γι αυτόν θάνατο. Αυτοί όμως που το παρουσίασαν ισχυριστήκαν ότι ήταν του αγίου Μάρκου ιδρυτή της χριστιανικής εκκλησιάς στην πόλη. Οι χριστιανοί το δέχτηκαν και το είχαν στο ναό και το προσκυνούσαν. Αργότερα όταν εισέβαλαν στην Αλεξάνδρεια οι άραβες το σώμα φυγαδεύτηκε και τώρα βρίσκεται στην εκκλησία του αγίου Μάρκου στην Βενετία. Μέχρι εδώ δεν βλέπουμε τίποτα το περίεργο. Άλλα σύμφωνα με τον Δωρόθεο το σώμα του αγίου Μάρκου κάηκε μετά τον θάνατο του από τους εθνικούς. Υπάρχει και ένα απόκρυφο κείμενο ανώνυμου συγγραφέως γνωστό ως «πράξεις του αγίου Μάρκου»το οποίο γράφτηκε τον 4ο αιώνα και λέει ότι οι παγανιστές έκαψαν το σώμα του αγίου αν και οι χριστιανοί προσπάθησαν να το σώσουν. Τώρα πολλοί υποστηρίζουν ότι το σώμα αυτό ανήκει στον Μ. Αλεξάνδρου. Ο βρετανός ιστορικός Andrew Cgugg υποστηρίζει ότι ο τάφος του αγίου Μάρκου δεν περιέχει το σώμα του ευαγγελιστή άλλα του Αλεξάνδρου. Ο Paul Cartledge καθηγητής της ελληνικής ιστορίας στο Κέμπριτζ και συγγραφέας Αλέξανδρος ο Μέγας συμφωνεί ότι στην Βενετία μπορεί να είναι το σώμα του Μ. Αλεξάνδρου. Ο Dr Paul Dohertyάλλος ένας σύγχρονος βιογράφος λέει: Τον Αλεξάνδρου τον έβλεπαν ως θεϊκή φιγούρα και μπορούσαμε να φτάσουμε στο σώμα του με εξετάσεις DNAθα μπορούσαμε να μάθουμε πολλά. Πολλοί λοιπόν επιστήμονες ζήτησαν την άδεια από τον πάπα να εξετάσουν το σώμα που υπάρχει στην εκκλησία του αγίου Μάρκου. Απάντηση ακόμη δεν πήραν . Αξιοσημείωτο είναι ότι το σώμα του Μάρκου είναι τυλιγμένο σε λίνο ύφασμα όπως του Αλεξάνδρου. Περιμένουμε λοιπόν την άδεια του πάπα.

author

This post was written by: Author Name

Your description comes here!

Get Free Email Updates to your Inbox!

Δημοσίευση σχολίου

CodeNirvana
Από το Blogger.

Λιγα λογια για μενα


Λιγα λογια για μενα

Ο Παναγιωτης Δαριβας γεννηθηκε στην Κατερινη, σπουδασε Φαρμακευτικη στην Ιταλια, και ασχολειθηκε με την δημοσιογραφια 32 χρονια.

Δεν εξασκησε το επαγγελμα του φαρμακοποιου αλλα ακολουθησε την δημοσιογραφια.

Αρχη εκανε στην Ιταλια και Γερμανια με γελοιογραφιες και κατοπιν ηρθε στην Ελλαδα οταν τελειωσε τις σπουδες του.

Εδω ανακαινησε το περιοδικο Κουιζ, φερνοντας καινουργια πνευματικα παιχνιδια Rebus κλπ και εγραφε και στο περιοδικο Πανοραμα (ευθυμογραφηματα γελοιογραφιες και σταυτολεξα ).

Αργοτερα εκανε δικη του εφημεριδα με τιτλο ΤΑ ΝΕΑ της ΠΙΕΡΙΑΣ και περιοδικα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ , ΜΙΝΙ SUDOKU και NEW SUDOKU.

Τωρα ειναι συνταξιουχος.


Follow Us!

Comment!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

© Copyright Το Άγνωστο
Back To Top