Loading...

Η τροχιά του Ιαπετού είναι διαφορετική σε σχέση με τους υπόλοιπους δορυφόρους του Κρόνου.

Η μεγαλύτερη όμως σπαζοκεφαλιά για τους επιστήμονες είναι ότι τα 2 ημισφαίριά του διαφέρουν πάρα πολύ στη μέση λαμπρότητα. Το ένα είναι πολύ σκοτεινό και το άλλο πολύ φωτεινό .Μόνο ο Ιαπετός μεταξύ των αντικειμένων του ηλιακού μας συστήματος, έχει την μια πλευρά του 10 φορές φωτεινότερη από την άλλη. Ησκοτεινή δε περιοχή του Ιαπετού, διχοτομείται τέλεια από τη γιγαντιαία κορυφογραμμή. Πώς λοιπόν η μισή πλευρά του Ιαπετού είναι φωτεινή και η άλλη σκοτεινή, ενώ αυτές οι πλευρές χωρίζονται από την κορυφογραμμή; Πως συμβαίνει αυτό; Είναι ένα άλυτο μυστήριο. Είναι τόσο σημαντική αυτή η διαφορά στη λαμπρότητα των ημισφαιρίων που ο Κασίνι (ο αστρονόμος που ανακάλυψε τον Ιαπετό) ανέφερε αρχικά ότι έβλεπε τον δορυφόρο μόνο από τη μια πλευρά( την φωτεινή). Τα μυστήρια του Ιαπετού όμως δεν σταματούν εδώ. Δείτε την πιο κάτω φωτογραφία. Στο κέντρο είναι ο Ιαπετός. Το deathstar (το άστρο του θανάτου στο έργο "Οδύσσεια του Διαστήματος ) αριστερά και στα δεξιά είναι ένα από τα 200 περίπου πανομοιότυπα μικροσκοπικά και μυστηριώδη σφαιρίδια που βρέθηκαν σε ορυχείο στην Ν. Αφρική. Χρονολογούνται εκατομμύρια χρόνια πριν και δεν τις κατασκεύασε φυσικά κάποιος άνθρωπος (Homo Sapiens) αφού δεν υπήρχαμε τότε. Άρα ποιος τις έκανε και γιατί μοιάζουν και αυτές πολύ με τον Ιαπετό;;; Mάλλον ο παράγοντας τύχη δεν έχει καμία σχέση στην περίπτωση αυτή. Όταν μαζεύονται πολλές συμπτώσεις μαζί παύουν να είναι συμπτώσεις... Η ομοιότητα του πλανήτη με το Death Star είναι εκπληκτική και δεν είναι καθόλου τυχαία. Δείτε ότι και οι τρεις σφαίρες έχουν την οπή, την είσοδο, στο ίδιο ακριβώς μέρος.. ο Sir Arthur Clarke πράγματι φαίνεται ότι ξέρει πολλά πράγματα. Το βιβλίο του γράφτηκε προτού πάει το διαστημόπλοιο Cassini στον Κρόνο στις 31 Δεκεμβρίου του 2004. Το ερώτημα είναι πως το ήξερε!! Εμείς τώρα μαθαίνουμε αυτά που αυτός γνώριζε τότε.. αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό δεν νομίζετε;

author

This post was written by: Author Name

Your description comes here!

Get Free Email Updates to your Inbox!

Δημοσίευση σχολίου

CodeNirvana
Από το Blogger.

Λιγα λογια για μενα


Λιγα λογια για μενα

Ο Παναγιωτης Δαριβας γεννηθηκε στην Κατερινη, σπουδασε Φαρμακευτικη στην Ιταλια, και ασχολειθηκε με την δημοσιογραφια 32 χρονια.

Δεν εξασκησε το επαγγελμα του φαρμακοποιου αλλα ακολουθησε την δημοσιογραφια.

Αρχη εκανε στην Ιταλια και Γερμανια με γελοιογραφιες και κατοπιν ηρθε στην Ελλαδα οταν τελειωσε τις σπουδες του.

Εδω ανακαινησε το περιοδικο Κουιζ, φερνοντας καινουργια πνευματικα παιχνιδια Rebus κλπ και εγραφε και στο περιοδικο Πανοραμα (ευθυμογραφηματα γελοιογραφιες και σταυτολεξα ).

Αργοτερα εκανε δικη του εφημεριδα με τιτλο ΤΑ ΝΕΑ της ΠΙΕΡΙΑΣ και περιοδικα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ , ΜΙΝΙ SUDOKU και NEW SUDOKU.

Τωρα ειναι συνταξιουχος.


Follow Us!

Comment!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

© Copyright Το Άγνωστο
Back To Top