Loading...

Εκτός από τον θρυλικό λαβύρινθο που σχεδιάστηκε από τον Δαίδαλο για το βασιλιά Mίνωα της Κρήτης υπήρχε και ο αιγυπτιακός λαβύρινθος που τον επισκέφτηκε και μας έδωσε πληροφορίες ο Ηρόδοτος τον 5ο αιώνα π.Χ.

Γράφει λοιπόν ο Ηρόδοτος γι αυτόν.
Ο λαβύρινθος έχει 12 δικαστήρια, με 6 πόρτες που βλέπουν τον βορρά και 6 το νότο. Υπάρχουν συνολικά 3.000 αίθουσες 1.500 υπέργειες και 1.500 υπόγειες .Τιςυπόγειες αίθουσες δεν μας επέτρεψαν οι ανώτεροι Αιγύπτιοι υπάλληλοι να τις δούμε διότι όπως λένε εκεί υπήρξαν τα φέρετρα των βασιλιάδων που είχαν χτίσει το λαβύρινθο καθώς και τα φέρετρα των ιερών κροκοδείλων. Είδαμε όμως στις αίθουσες που είναι κατασκευασμένες πάνω από το έδαφος. Ήταν τεράστιες και ήταν οι μεγαλύτερες αίθουσες που έκανε ο άνθρωπος μέχρι τότε. Οι κιονωτοί διάδρομοι και τα δωμάτια, μας προκάλεσαν πολύ μεγάλο θαυμασμό από την διακόσμηση που είχαν. Επειδή οι αίθουσες είναι πολυάριθμες κανένας ξένος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς έναν οδηγό γιατί οπωσδήποτε θα χαθεί. Η στέγη στο σύνολό της είναι από πέτρα, όπως και οι τοίχοι που φέρουν παραστάσεις και αριθμούς. Κάθε αίθουσα δικαστηρίου περιβάλλεται από κολόνες από άσπρη πέτρα.. Στο τέλος των αιθουσών των δικαστηρίων ένας υπόγειος δρόμος σε οδηγεί σε μία πυραμίδα που έχει χαραγμένα στις πλευρές της παραστάσεις από μεγάλα ζώα και έχει ύψος 240 πόδια. Λένε ότι ο λαβύρινθος της Αιγύπτου είχε ως πρότυπο τον λαβύρινθο της Κρήτης αλλά δεν ήταν τόσο περίπλοκος όσο του Μίνωα, αλλά ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν. Σχεδιάγραμμα πιο κάτω: Αναπαράσταση του Αιγυπτιακού λαβύρινθου βασισμένου στο σχέδιο του Petrie

author

This post was written by: Author Name

Your description comes here!

Get Free Email Updates to your Inbox!

Δημοσίευση σχολίου

CodeNirvana
Από το Blogger.

Λιγα λογια για μενα


Λιγα λογια για μενα

Ο Παναγιωτης Δαριβας γεννηθηκε στην Κατερινη, σπουδασε Φαρμακευτικη στην Ιταλια, και ασχολειθηκε με την δημοσιογραφια 32 χρονια.

Δεν εξασκησε το επαγγελμα του φαρμακοποιου αλλα ακολουθησε την δημοσιογραφια.

Αρχη εκανε στην Ιταλια και Γερμανια με γελοιογραφιες και κατοπιν ηρθε στην Ελλαδα οταν τελειωσε τις σπουδες του.

Εδω ανακαινησε το περιοδικο Κουιζ, φερνοντας καινουργια πνευματικα παιχνιδια Rebus κλπ και εγραφε και στο περιοδικο Πανοραμα (ευθυμογραφηματα γελοιογραφιες και σταυτολεξα ).

Αργοτερα εκανε δικη του εφημεριδα με τιτλο ΤΑ ΝΕΑ της ΠΙΕΡΙΑΣ και περιοδικα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ , ΜΙΝΙ SUDOKU και NEW SUDOKU.

Τωρα ειναι συνταξιουχος.


Follow Us!

Comment!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

© Copyright Το Άγνωστο
Back To Top